EK Handbal Mannen live op tv en online via livestream: uitzendingen wedstrijden heren Nederland

EK_Handbal_op_tv_met_mannen_Nederland.jpg

Waar en wanneer zijn de wedstrijden van het EK Handbal 2020 in Noorwegen (Trondheim), Zweden en Oostenrijk live op tv? De Oranje Heren komen op Ziggo Sport en zijn ook online te zien via een livestream.

Op welke zender kun je het EK (EURO) Handbal 2020 kijken? Op welk kanaal komt het Europese eindtoernooi bij de mannen, dat vanaf 9 januari gehouden wordt in de gastlanden Noorwegen, Oostenrijk en Zweden? De wedstrijden, waaronder die van Nederland, kun je live zien op tv én internet via Ziggo Sport.

Ziggo Sport doet rechtstreeks verslag van de wedstrijden. Op televisie via Kanaal 14 en Ziggo Sport Totaal (zoals kanaal 401, Ziggo Sport Select) en op internet, met registraties van de interlands van Oranje.

Livestream
Het Europees kampioenschap Handbal 2020 is dus ook online te zien. De livestream is te bereiken met de Ziggo Sport Totaal Go App of (onder voorbehoud) Pay Per View (PPV). Daarmee komt EURO Handbal bij de heren ook op het scherm van de smartphone, PC, laptop en tablet.

Eerste wedstrijd van de heren handballers van Nederland op het EK:
Donderdag 9 januari 2020
Duitsland - Nederland
LIVE OP KANAAL ZIGGO SPORT en ZIGGO n.n.b. vanaf n.n.b. uur
Wedstrijd begint om 18.15 uur Nederlandse tijd. Er is géén tijdsverschil.

Scroll down voor meer kanaal-info en voor live uitzendschema

Het uitzendschema van Ziggo toont vanaf donderdag 9 januari 2020 eerst deze drie EK-wedstrijden van de Oranje handballers, in Poule C van de eerste ronde: Duitsland - Nederland (9 januari), Letland - Nederland (11 januari) en Nederland - Spanje (13 januari). Deze wedstrijden zijn alle drie in het Noorse Trondheim, in stadion Trondheim Spektrum om precies te zijn.

Kanalen Ziggo
De uitzending wordt telkens verzorgd door Ziggo Sport. De wedstrijden komen deels op het open kanaal Ziggo Sport 14, gratis voor Ziggo klanten ofwel voor alle abonnees van digitale tv bij deze zender. Een ander deel van de uitzendingen is te zien op kanaal 401: Ziggo Sport Select. Dit laatste kanaal is te bekijken met een abonnement op Ziggo Sport Totaal.

Ziggo uitzendschema: Live stream Nederlandse handbalheren
De wedstrijden zijn ook als live stream te zien via Ziggo Sport Pay per View (betaling per wedstrijd) en mogelijk eveneens als live stream via Handbal Nederland.

Speelschema
Het EK Handbal begint als gezegd op donderdag 9 januari, en duurt tot en met de finale op zondag 26 januari 2020. Dit speelschema EK Handbal Mannen laat alle wedstrijden zien in de groepsfase, tweede ronde / hoofdronde, de halve finales, de wedstrijd om de derde plek en de finale.

Uitzendschema: wanneer komt het EK Handbal op tv?
Hieronder staan de wedstrijden van Nederland die via tv en live stream worden uitgezonden door Ziggo nog eens op een rij. De rest van de data is afhankelijk van de prestaties van Nederland. Zie ook het hiervoor genoemde programma met alle wedstrijden van dit EK Handbal in de drie landen Noorwegen, Oostenrijk en Zweden, officieel het 'Men's EHF EURO 2020 (Handball European Championship)'. Daarin kun je ook zien welke wedstrijden Nederland nog kan spelen verder in het toernooi. Ook lees je er over de opzet van deze Europese eindronde bij de nationale handbalheren.

EK Handbal Heren; live uitzending Oranje:

Onder voorbehoud van actuele wijzigingen

POULEFASE

Donderdag 9 januari 2020
| uitzending vanaf 00.00 uur | Duitsland - Nederland | Ziggo Sport kanaal 14 / Ziggo Sport Select kanaal 401

Zaterdag 11 januari
| uitzending vanaf 00.00 uur | Letland - Nederland | Ziggo Sport kanaal 14 / Ziggo Sport Select kanaal 401

Maandag 13 januari
| uitzending vanaf 00.00 uur | Nederland - Spanje | Ziggo Sport kanaal 14 / Ziggo Sport Select kanaal 401


HOOFDRONDE
Donderdag 16 t/m woensdag 22 januari
Mogelijk met Nederland | Conform EK-speelschema | Ziggo Sport kanaal 14 / Ziggo Sport Extra kanaal 406


HALVE FINALES
Vrijdag 24 januari, wedstrijd begint 18.00 uur respectievelijk 20.30 uur
Mogelijk met Nederland
Conform EK-speelschema | Ziggo Sport kanaal 14 / Ziggo Sport Select kanaal 401 / Ziggo Sport Extra kanaal 406


WEDSTRIJD OM BRONS
Zaterdag 25 januari, wedstrijd begint om 18.30 uur
Mogelijk met Nederland


FINALE
Zondag 26 januari 2020, wedstrijd begint om 16.30 uur
Mogelijk met Nederland