Deze landen doen mee aan EK Handbal Heren 2020

Programma_EK_Handbal_EURO_2020.jpg

Dit zijn de 24 deelnemende landen aan het EK Handbal voor heren, in 2020 in gastlanden Oostenrijk, Zweden en Noorwegen. Nederland doet voor het eerst mee aan het EK Mannenhandbal. Beeld: NHV

Deze 24 landen doen mee aan het Europees kampioenschap herenhandbal, van 9 januari tot en met 26 januari 2020 in Zweden, Noorwegen en Oostenrijk. Nederland is één van de deelnemers, naast de gastlanden (automatisch geplaatst), huidig Europees kampioen Spanje en de negentien overige aan het EK Handbal Mannen deelnemende landenteams. Dit zijn alle landen (in alfabetische volgorde): Bosnië en Herzegovina, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Hongarije, IJsland, Kroatië, Letland, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Servië, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

De loting heeft de onderstaande zes poules van vier landen bepaald. De uitslagen, standen in de poules en het speelschema van groepsfase tot en met de finale is te vinden op de pagina Programma EK Handbal.

Groep A:
Servië
Wit-Rusland
Montenegro
Kroatië

Groep B:
Oostenrijk
Oekraïne
Tsjechië
Noord-Macedonië

Groep C
Spanje
Letland
NEDERLAND
Duitsland

Groep D:
Portugal
Bosnië en Herzegovina
Noorwegen
Frankrijk

Groep E:
Rusland
IJsland
Hongarije
Denemarken

Groep F:
Polen
Slovenië
Zweden
Zwitserland