Woensdag 26 september 2018

EK Korfbal 2018 in Nederland met TeamNL

Programma_EK_Korfbal_2018_-_speelschema_met_Oranje_TeamNL.jpg

Een korfbalfeest van 13 tot en met 21 oktober 2018 in Nederland, om precies te zijn Friesland. Het EK Korfbal 2018 is in Drachten, Gorredijk, Heerenveen en Leeuwarden. Mét Oranje (TeamNL).

Nederland heeft al zes keer het EK Korfbal gewonnen. In oktober 2018 komt daar wie weet voor TeamNL een zevende Europese trofee bij. Het Europees kampioenschap korfbal wordt gehouden in Nederland, in vier Friese steden. En Oranje begint in de groepsfase tegen Catalonië, Engeland en Polen.

Wedstrijden korfballers Oranje op EK
TeamNL Korfbal speelt zaterdag 13 oktober vanaf 20.00 uur tegen de Catalanen, in Sportcentrum Kortezwaag in Gorredijk. Op zondag 14 oktober om 14.45 uur tegen Engeland, eveneens in Gorredijk. En op maandag 15 oktober om 20.00 uur tegen Polen in de Snij Noord Hal in Drachten. Nederland is groepshoofd van deze poule A op het zogeheten IKF European Korfball Championship 2018.

Behalve de negen Oranje mannen en negen Oranje vrouwen, ofwel TeamNL, doen aan het EK Korfbal ook deze landen mee: België, Catalonië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Polen, Portugal, Rusland, Schotland, Servië, Slowakije, Tsjechië, Turkije en Wales. Samen dus zestien landen, die na de loting zullen worden verdeeld in vier groepen van vier. De uiteindelijke finale van het EK Korfbal 2018 is op zondag 21 oktober in Sportstad Heerenveen. Zie ook het volledige speelschema.