Donderdag 13 december 2018

Nederland in halve finale hockey: zaterdag tegen Australië!

Wanneer_zijn_halve_finales_en_finale_WK_Hockey.jpg

Nederland staat in de halve finale van het WK Hockey. Na een 2-1 winst op gastland India wacht nu Australië op zaterdag 15 december om 14.00 uur.

Het Nederlands Oranje hockeyteam heeft het wéér klaargespeeld: een plek in de halve finale van het WK Hockey. Voor de derde achtereenvolgende keer. Tegen gastland India eindigde de ploeg van bondscoach Caldas in speelstad Bhubaneswar knap op 2-1. En dus speelt Nederland nu op zaterdag 15 december vanaf 14.00 uur Nederlandse tijd tegen Australië om een plek in de finale van het wereldkampioenschap hockey 2018. De andere halve finale gaat tussen Engeland en België, eerder op die dag om 11.30 uur.

Tegen India terug na achterstand
Oranje kwam eerst op achterstand. Het werd 1-0 voor de Indiërs na iets meer dan tien minuten spelen, via Akashdeep Singh uit een strafcorner. Drie minuten later echter gevolgd door de gelijkmaker via de stick van Thierry Brinkman. India overleefde in het tweede bedrijf onder meer drie Oranje strafcorners achtereen, en Nederland overleefde onder meer nog een grote mogelijkheid voor opnieuw Singh, die nu echter géén doel trof.

Ultiem spannend | nu tegen titelverdediger Australie
In het kolkende Kalinga Stadion trok Nederland daarna in een ultiem spannende wedstrijd de zege naar zich toe, in minuut 50 via een strafcorner van Mink van der Weerden. Wat restte was een enerverend slot, waarin Oranje met de hulp van een veldspeler méér standhield. En dus heeft Nederland nog een prachtig vervolg, met de mogelijkheid tot het promoten van de Oranje wereldtitels bij het hockey voor mannen in 1973, 1990 en 1998. Maar daarvoor moet éérst zaterdag 15 december Australië worden weggezet, de huidig wereldkampioen...