Dinsdag 22 oktober 2019

4 testcases voor Oranje handbalheren richting het EK

Wedstrijden_Oranje_Handbal_Heren_voor_EK.JPG

Het Nederlands handbal herenteam speelt vier wedstrijden in oefenverband op weg naar het EK 2020. Het B-team van Polen (twee keer), Slovenië en Oostenrijk zijn op 22, 23, 25 en 27 oktober de tegenstanders.

De Nederlandse handbalheren staan aan de vooravond van het EK. Op dinsdag 22, woensdag 23, vrijdag 25 en zondag 27 oktober spelen de Oranje handballers vier testcases op weg naar het Europees kampioenschap dat plaatsheeft vanaf donderdag 9 januari 2020. Nederland speelt oefenwedstrijden tegen tweemaal Polen (B-team), Slovenië en Oostenrijk. De wedstrijden tegen Polen zijn thuis, die tegen Slovenië en Oostenrijk zijn in het Sloveense Ormoz respectievelijk het Oostenrijkse Graz.

Zo luidt het programma van het Nederlands handbalteam met de komende vier oefeninterlands:

Dinsdag 22 oktober 2019: thuis tegen Polen B, om 19.30 uur in het Fletcher Welness-Hotel in Sittard.

Woensdag 23 oktober: opnieuw thuis tegen Polen en opnieuw vanaf 19.30 uur, maar dan met als locatie De Heuf in Panningen.

Vrijdag 25 oktober: uit tegen Slovenië in speelstad Ormoz, wederom met als tijdstip van beginnen 19.30 uur.

Zondag 27 oktober: uit tegen Oostenrijk in speelstad Graz, met aanvangstijd 18.00 uur.

Alles in het teken van het EK Handbal
De Nederlandse handbalploeg onder leiding van bondscoach Erlingur Richardsson bereidt zich langzaam maar zeer zeker voor op het Europees kampioenschap. Dat EK wordt gehouden in drie landen: Zweden, Oostenrijk en Noorwegen. Het EK duurt van donderdag 9 januari tot en met de EK-finale op zondag 26 januari om 16.30 uur in Stockholm. Voor het eerst in de geschiedenis van het EK Handbal voor mannen doen er 24 landen aan mee.

Nederland op EK tegen Duitsland, Letland en Spanje
De handballers van Nederland beginnen het EK in het Noorse Trondheim. In Poule C treft Oranje in de groepsfase op 9 januari Duitsland, op 11 januari Letland en op 13 januari Spanje. Voor Nederland is deelname aan het EK extra bijzonder, aangezien het de allereerste keer ooit is dat Oranje zich heeft gekwalificeerd voor de Europese eindronde. Wel was Oranje al eens (één keer) van de partij op een WK, in 1961.

Programma Men's EHF EURO 2020
Klik verder voor meer informatie over het EK Handbal 2020 en het speelschema.