Woensdag 11 september 2019

EK Volleybal live: op welke zender op tv?

EK_Volleybal_live_op_tv_wedstrijden_Nederland_op_NOS.jpg

De wedstrijden van Nederland op het EK Volleybal mannen 2019 zijn live op tv te zien bij de NOS.

Waar worden de wedstrijden op het EK Volleybal 2019 live op tv uitgezonden? De Oranje mannen van Nederland zijn op televisie te zien via zender NOS, op NPO.

De eerste wedstrijd op het EK voor mannen, Nederland - Montenegro, komt op televisie op kanaal NPO Zapp (NPO 3), in de uitzending van NOS Sport. Die wedstrijd is op vrijdag 13 september (eerste duel van Oranje in Poule D) en begint om 20.00 uur. Het begin van de uitzending op NPO Zapp met de voorbeschouwing op de wedstrijd is om 19.25 uur.

Actueel uitzendschema NOS EK Volleybal
Ook de wedstrijden Oekraïne - Nederland (zaterdag 14 september), Nederland tegen wereldkampioen Polen (zondag 15 september), Estland - Nederland (dinsdag 17 september) en Nederland - Tsjechië (woensdag 18 september) zijn live te bekijken bij de NOS. Hetzelfde geldt voor de achtste finales, kwartfinales, halve finales en de finale mocht Nederland in één of meerdere van die EK Volleybal-wedstrijden in actie komen. De actuele informatie over het uitzendschema van NOS Sport | EK Volleybal op televisie is elders op deze site te vinden. Je vindt daar zodra bekend het precieze kanaal (NPO 1, NPO 2, NPO 3 / NPO Zapp) en de precieze tijden waarop de betreffende wedstrijd van de Nederlandse mannen op het EK Volleybal wordt uitgezonden.

Hoe zit het EK Volleybal in elkaar?
Het EK 2019 is in Nederland, België, Frankrijk en Slovenië. Oranje Volleybal speelt drie groepswedstrijden in Ahoy in Rotterdam en twee wedstrijden in Poule D in Sporthallen Zuid in Amsterdam. Het EK Volleybal begint op donderdag 12 september en duurt tot zondag 29 september. Op het EK mogen 24 landen voorlopig nog dromen van de Europese titel. Lees desgewenst meer informatie over de opzet van het EK Volleybal 2019 (over de gastlanden, speelsteden, welke landen er vanuit de poule doorgaan en méér) en zie het Speelschema EK Volleybal; van poulefase tot en met de finale in Parijs.

Speelschema_EK_Volleybal.jpg