Woensdag 11 september 2019

Wanneer spelen volleyballers Nederland op het EK?

Schema_EK_Volleybal.jpg

Dit is het schema van het EK Volleybal, editie 2019, met de wedstrijden van de mannen uit Nederland.

Wanneer spelen de Nederlandse mannen hun wedstrijden op het EK Volleybal? En hoe laat? Dit is het schema van de Lange Mannen van Oranje, op het EK 2019 in Nederland (het EK vindt ook plaats in de landen België, Frankrijk en Slovenië).

In Poule D speelt Oranje deze EK-wedstrijden:

Vrijdag 13 september
20.00 uur: NEDERLAND - MONTENEGRO (Rotterdam, Ahoy)

Zaterdag 14 september
16.00 uur: OEKRAÏNE - NEDERLAND (Rotterdam, Ahoy)

Zondag 15 september
16.00 uur: NEDERLAND - POLEN (Rotterdam, Ahoy)

Dinsdag 17 september
20.00 uur: ESTLAND - NEDERLAND (Amsterdam, Sporthallen Zuid)

Woensdag 18 september
20.00 uur: NEDERLAND - TSJECHIË (Amsterdam, Sporthallen Zuid)


Tegen wie speelt Nederland (eventueel) in de achtste finale?
Als Nederland in Poule D bij de eerste vier eindigt, dan speelt het in de achtste finale. Wordt Nederland eerste in de poule, dan komt het team van bondscoach Roberto Piazza vanaf de knock-outfase in actie tegen het als nummer vier geëindigde team uit Poule B. Wordt Nederland tweede, dan speelt het tegen de nummer drie van diezelfde groep. Als Oranje derde wordt in de poule dan moet het tegen de nummer twee van Poule B, en als Oranje vierde wordt dan wacht de strijd in de 8e finales tegen het land dat Poule B als koploper heeft afgesloten.

Mogelijke tegenstanders Oranje in de achtste finales
In Poule B zitten Duitsland, België, Servië, Oostenrijk, Spanje en Slowakije. Dat zijn dus de tegenstanders tegen wie het Nederlands mannen volleybalteam kan komen te spelen in het vervolg van het toernooi.

Oranje Mannen Volleybal in 8e finales op 21 of 22 september
De 8e finales van het 'CEV EuroVolley Men 2019' zijn op zaterdag 21 en zondag 22 september. De speelsteden in de achtste finales zijn Apeldoorn, Antwerpen (België), Ljubljana (Slovenië) en Nantes (Frankrijk).

Wanneer speelt Nederland de kwartfinales en halve finales?
De kwartfinales waarin Nederland kan komen te spelen zijn op maandag 23 en dinsdag 24 september. De data van de halve finales van het EK Volleybal zijn donderdag 26 en vrijdag 27 september en de finale is op zondag 29 september. De NOS zendt het EK Volleybal 2019 uit met live de wedstrijden van Nederland.