Maandag 8 oktober 2018

Oranje handballers beginnen kwalificatie EK met deze 19 spelers

Programma_Oranje_Handbal_Heren.jpg

De handbalselectie van het Nederlands team, dat op donderdag 25 oktober 2018 begint met de kwalificatiereeks voor het EK 2020. Oranje speelt eerst thuis tegen Estland.

Het Nederlands Herenteam Handbal begint de kwalificatiereeks voor het EK 2020 met de onderstaande Oranje-selectie bestaande uit negentien spelers. Het nationale team van bondscoach Erlingur Richardsson speelt eerst op donderdag 25 oktober 2018 thuis tegen Estland, gevolgd door de uitwedstrijd op zaterdag 28 oktober tegen Letland. Van de negentien spelers komen er uiteindelijk zestien in de wedstrijdselectie.

Weg naar EK 2020 met Estland, Letland en Slovenië als hordes
De Oranje handballers ontmoeten in de EK-kwalificatiereeks voor 2020 naast Estland en Letland eveneens Slovenië. De bovenste twee van de groep plaatsen zich rechtstreeks voor het Europees Kampioenschap Handbal met maar liefst drie gastlanden: Zweden, Oostenrijk en Noorwegen. Het EK staat op het programma van 10 tot en met 26 januari 2020. Er zijn in totaal acht kwalificatiegroepen. Naast de nummers een en twee plaatsen ook de vier beste nummers drie zich voor het EK.

Thuiswedstrijd tegen Estland 25 oktober in Sittard
De thuiswedstrijd tegen Estland op donderdag 25 oktober 2018 begint om 19.30 uur en vindt plaats in City Resort Sittard. De uitwedstrijd tegen Letland van zaterdag 28 oktober begint 14.10 uur Nederlandse tijd (in Letland is het een uur later) en is in Valmiera. De Nederlandse handbalheren speelden eind 2017 nog tijdens een oefentoernooi tegen zowel Letland als Estland. Oranje won toen van Letland met 29-24 en van Estland met 37-21.

In april 2019 speelt Oranje handbal tweemaal tegen Slovenië
Slovenië, als nummer drie van het laatste WK in Frankrijk de grote favoriet voor de groepswinst, is april volgend jaar twee keer de tegenstander.

Indruk
In de selectie ontbreken Patrick Miedema (hand) en Luc Steins (schouder) vanwege een blessure. Erlingur Richardsson heeft Florent Bourget (KRAS/Volendam) en Ivar Stavast (OCI/Lions) opgeroepen als versterking voor de opbouwrij. Ook jongeling Niels Versteijnen heeft indruk gemaakt op de trainer.

Selectie Nederlands Herenteam Handbal:

Jasper Adams OCI/LIONS)
Dani Baijens SG Flensburg-Handewitt (Duitsland)
Samir Benghanem Green Park/Aalsmeer
Jeffrey Boomhouwer Bergischer HC (Duitsland)
Florent Bourget KRAS/Volendam
Gerrie Eijlers KRAS/Volendam
Tommie Falke JD Techniek//Hurry up
Ephrahim Jerry Sporting NELO (België)
Toon Leenders HSG Nordhorn-Lingen (Duitsland)
Bart Ravensbergen HSG Nordhorn-Lingen (Duitsland)
Bobby Schagen TVB 1898 Stuttgart (Duitsland)
Dennis Schellekens KRAS/Volendam
Iso Sluijters Gornik Zabrze (Polen)
Alec Smit HSG Nordhorn-Lingen (Duitsland)
Jorn Smits TV Emsdetten (Duitsland)
Kay Smits TTH Holstebro (Denemarken)
Ivar Stavast OCI/LIONS

Kaarten bestellen voor de wedstrijd in Sittard?
Kaarten voor de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland in City Resort Sittard zijn hier te koop via het Nederlandse Handbal Verbond.