Maandag 22 oktober 2018

Oranje Hockey heren sluiten 2018 af met WK India

Programma_Oranje_Hockey_Heren.jpg

De Oranje mannen hockeyers beginnen het WK 2018 in India (Bhubaneswar) tegen Maleisië, Duitsland en Pakistan.

De Nederlandse hockeyheren sluiten het jaar 2018 af met het WK in India. Idealiter pas op zondag 16 december, wanneer de finale op het programma staat.

Oranje heren hockeyteam in WK-groep D
Maar om te beginnen is er de groepsfase van de 'Hockey Men's World Cup 2018', waarin Oranje zich moet focussen op de tegenstanders Maleisië, Duitsland en Pakistan. Het WK Hockey Heren in Bhubaneswar (India) begint op woensdag 28 november en naast Nederland en de andere drie landen in Groep D, nemen ook deze hockeylanden deel: gastland India, Argentinië, Australië, België, Canada, China, Engeland, Frankrijk, Ierland, Nieuw-Zeeland, Spanje en Zuid-Afrika.

Opzet WK: primeur met zestien landen
Er doen voor het eerst in de hockey WK-geschiedenis zestien landen mee aan de finale ronde. Op het eindtoernooi worden deze kanshebbers op mondiaal goud in de groepsfase verdeeld over vier groepen. De vier groepswinnaars gaan rechtstreeks door naar de kwartfinales. De nummers twee en drie van elke poule spelen eerst nog cross-overs met als inzet de vier overgebleven plekken in de kwartfinale.

Programma WK Hockey India
Daarna volgen conform het traditionele knock-outsysteem de halve finales en de eindstrijd. Ook is er de wedstrijd om brons. De ploeg die zijn WK-titel verdedigt is Australië. Regerend Europees kampioen is Nederland. Oranje Heren werd voor het laatst wereldkampioen hockey in 1998, en in 2014 eindigde Nederland als tweede. De finale van het WK Hockey is als vermeld op zondag 16 december. Zie ook het WK Hockey speelschema.