ORANJE HOCKEY OP TV | WEDSTRIJDEN NEDERLAND HOCKEY LIVE KIJKEN: WAAR?

Oranje_hockey_live_zien_Nederland_hockey_op_tv_welke_zender.jpg

Oranje hockey op tv. Hockeyers Nederland live kijken: op welke zender en welk kanaal? Uitzending wedstrijden Oranje zien op NOS, NPO 1, NPO 2, NPO 3, Ziggo Sport en Eurosport. Bekijk hier het uitzendschema hockey via tv en live stream.

Oranje hockey op tv:
Live uitzending wedstrijden Nederland hockeyWK HOCKEY 2023 BIJ DE MANNEN OP TV BIJ ZIGGO
De wedstrijden van Oranje Heren Hockey op het WK in India zijn live én in samenvatting te zien bij Ziggo Sport, via de kanalen Ziggo Select en Kanaal 14.

Zaterdag 14 januari 2023
10.10 uur: Live uitzending + verslag wedstrijd | Select + Kanaal 14
10.30 uur: Nederland - Maleisië
20.00 uur: Samenvatting Nederland - Maleisië
00.00 uur (zondag): Samenvatting Nederland - Maleisië

Maandag 16 januari 2023
10.10 uur: Live uitzending + verslag wedstrijd | Select + Kanaal 14
10.30 uur: Nederland - Nieuw-Zeeland
18.05 uur: Samenvatting Nederland - Nieuw-Zeeland
00.00 uur (dinsdag): Samenvatting Nederland - Nieuw-Zeeland

Donderdag 19 januari 2023
10.10 uur: Live uitzending + verslag wedstrijd | Select + Kanaal 14
10.30 uur: Nederland - Chili
18.05 uur: Samenvatting Nederland - Chili
00.00 uur (dinsdag): Samenvatting Nederland - Chili

Zie ook het Programma WK Hockey.

+

De wedstrijden van Oranje Hockey Heren in de FIH Pro League zijn live te zien bij Ziggo via de kanalen Ziggo Select en Kanaal 14. Bekijk voor het schema de pagina Pro League Hockey Heren wedstrijden.

SCHEMA WK HOCKEY HEREN 2023

Speelschema_WK_Hockey.jpg

De Oranje hockeyers zijn live op tv te zien bij de NOS, zender NPO 1, NPO 2 of NPO 3 (NPO Zapp), bij Ziggo Sport en op Eurosport. Behalve de live uitzending op tv worden de wedstrijden van Nederland hockey (heren en dames) vaak online uitgezonden via een live stream. Oranje hockey kijken kun je dus bij Ziggo Sport, de NOS, op NOS.nl en Eurosport. Dat geldt voor de meeste interlands, zoals op het EK, WK, de Olympische Spelen en in de FIH Pro League. Kijk voor het actuele uitzendschema van de wedstrijden van de heren en dames hockeyers uit Nederland bovenaan deze pagina. Je vindt er het Oranje hockey tv en stream uitzendschema met zender en kanaal, inclusief wijzigingen.

De uitzendrechten van de interlands van de Nederlandse hockeyers (mannen en vrouwen) zijn in handen van de NOS (sublicentie), Eurosport en Ziggo Sport. Laatstgenoemde zendt onder andere de wedstrijden van Nederland in de FIH Pro League uit. De rechten op het uitzenden van de wedstrijden op het EK Hockey 2021 zijn in handen van de NOS en daarmee te zien op NPO. En de wedstrijden op de Olympische Spelen zijn live te zien op tv bij Eurosport (waaronder Eurosport 1) en de NOS.

Via de live stream op internet, zoals op NOS.nl bij het EK, zijn de Nederlandse hockeyers en hockeysters ook te volgen via smartphone, iPhone, iPad, tablet, laptop of andere pc / computer. De livestream bij de NOS is gratis. Dat geldt voor zowel de wedstrijden van de nationale mannen als vrouwen hockeyers van Nederland. Behalve op NOS.nl zijn de interlands ook te zien via de NOS App. Daarnaast zijn de (meeste) live uitzendingen van Oranje Hockey, zoals op het EK Hockey, gratis te bekijken op NPO Start. De wedstrijden van de Nederlandse heren en dames hockeyers op de Olympische Spelen zijn live op tv én via stream op internet te aanschouwen bij zowel de NOS (sublicentie) als zender Eurosport. Zoals via Eurosport.nl en Eurosport live streaming.

Op welke zender is Nederland tegen... de aankomende tegenstander bij Oranje hockey live op tv te zien? Hoe laat? En op welk kanaal? Het actuele antwoord vind je bovenaan deze pagina.

Zie ook: Olympische Spelen uitzendschema hockey.

Uitzendrechten hockey
Sinds 2018 en tot en met de Olympische Spelen van 2024 heeft de NOS een sublicentie van Eurosport dat (als onderdeel van Discovery Communications) tot en met 2024, dus ook in 2020, de Europese televisierechten van de Spelen bezit. Concreet betekent dit dat verreweg de meeste wedstrijden op de Olympische Spelen van Tokio gewoon door de NOS live worden uitgezonden, naast op Eurosport. Twee sporten zijn echter alléén op Eurosport rechtstreeks te bekijken. Van die wedstrijden komen er echter samenvattingen die ook te zien zijn bij de NOS. Bovendien kan de NOS bijna alle OS 2020 uitzendingen livestreamen via NOS.nl en de NOS App.

De uitzendrechten van de Hockey Pro League zijn in handen van Ziggo Sport. De Nederlandse hockeymannen strijden ook volop in de FIH Hockey Pro League. Dat is de internationale competitie voor de negen beste presterende nationale hockeyteams. Het toernooi is de opvolger van de Champions Trophy en de Hockey World League. De negen landen in de Hockey Pro League spelen onderling twee wedstrijden tegen elkaar.

Olympische_Spelen_Hockey_mannen_live_op_tv.jpg

Archief

OLYMPISCHE SPELEN HOCKEY mannen
24 juli t/m 5 augustus 2021


Olympische Spelen 2020 (2021) in Tokio
Nederlandse tijden, in Japan is het 7 uur later:


GROEPSFASE

Datum: Dinsdag 27 juli 2021
Uitzending begint om 13.35 uur | Nederland tegen Canada
Kanalen tv: zender NOS NPO 1 en Discovery+
Waar livestream? NOS.nl, NOS App, Eurosport Player
De wedstrijd begint om 13.45 uur