Olympische Spelen Voetbal | Schema OS 2020 Voetbal | 2021 in Tokio

Olympische_Spelen_Voetbal_Mannen.jpg

Het olympische speelschema voetbal bij de mannen (OS 2020 in 2021 in Tokio) vind je op Voetbalkalender.nl.

Het schema van de Olympische Spelen Voetbal bij de mannen is te vinden op Voetbalkalender.nl. Het voetbaltoernooi op de OS 2020 in Tokio, Japan, staat bij de heren op het programma van 22 juli t/m 7 augustus 2021. Nederland heeft zich voor het olympisch voetbaltoernooi van Tokyo niet weten te kwalificeren. Lees ook verder voor het schema van de Olympische Spelen Voetbal bij de vrouwen, met de OranjeLeeuwinnen die namens Nederland wél van de olympische partij zijn.

Schema Olympische Spelen Voetbal Mannen

Het speelschema met alle wedstrijden van poulefase t/m de finale van het voetbal op de Olympische Spelen is hier te vinden: OS Voetbal schema.

De poulewedstrijden bij het olympisch heren voetbaltoernooi worden gespeeld op donderdag 22 juli, zondag 25 juli en woensdag 28 juli. Er zijn vier poules van vier landen en van elke poule gaan de bovenste twee landen door naar de knock-outfase. Deze begint met de kwartfinales, op zaterdag 31 juli. De halve finales staan op het schema op dinsdag 3 augustus. De wedstrijd om brons vindt plaats op vrijdag 6 augustus. En de datum van de finale van het olympisch voetbaltoernooi is zaterdag 7 augustus 2021.

Aan de 29e officiële Olympische Spelen doen in het voetbaltoernooi bij de mannen deze zestien landen mee:

Groep A: Japan, Zuid-Afrika, Mexico, Frankrijk
Groep B: Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Honduras, Roemenië
Groep C: Egypte, Spanje, Argentinië, Australië
Groep D: Brazilië, Duitsland, Ivoorkust, Saoedi Arabië

Brazilië is regerend olympisch kampioen door in de OS finale van 2016 te winnen van Duitsland.

De Olympische Spelen kun je live kijken bij de NOS en op Eurosport. Zie ook: Uitzendschema Olympische Spelen voetbal.


Schema Olympische Spelen Voetbal Vrouwen

Olympische_Spelen_Voetbal_Vrouwen.jpg

Het olympische speelschema voetbal bij de vrouwen (OS 2020 in 2021 in Tokio) vind je op Voetbalkalender.nl.

Het schema van de Olympische Spelen Voetbal bij de vrouwen is te vinden op Voetbalkalender.nl. Het voetbaltoernooi op de OS 2020 in Tokio, Japan, staat op het programma van 21 juli t/m 6 augustus 2021. De OranjeLeeuwinnen spelen eerst in de groepsfase in Poule F, tegen achtereenvolgens Zambia (woensdag 21 juli), Brazilië (zaterdag 24 juli) en China (dinsdag 27 juli).

Alle wedstrijden inclusief die van de voetbalvrouwen uit Nederland zijn te vinden in dit OS Voetbal schema. Je kunt ook kijken naar het programma en de stand van zaken in de poule van de Leeuwinnen. De kwartfinales bij het olympisch vrouwen voetbaltoernooi worden gespeeld op vrijdag 30 juli. Uit elke groep gaan de beste twee landen door, evenals de twee beste nummers drie. De halve finales staan op het schema op maandag 2 augustus. De wedstrijd om de derde plek is op donderdag 5 augustus. En de datum van de olympische finale vrouwenvoetbal is vrijdag 6 augustus 2021.

Het Nederlands vrouwenelftal debuteert op deze Olympische Spelen van Tokyo. De OranjeLeeuwinnen doen mee aan de spelen als huidig Europees kampioen én als vice-wereldkampioen. De Leeuwinnen wonnen de Europese titel in 2017 en verloren in 2019 de WK-finale van de Verenigde Staten (2-0). Duitsland is bij de vrouwen de huidig olympisch voetbalkampioen, maar heeft zich voor de Spelen van 2020 niet gekwalificeerd.

Aan de 29e officiële Olympische Spelen doen in het vrouwenvoetbaltoernooi deze twaalf landen mee:

Groep E: Japan, Canada, Groot-Brittannië, Chili
Groep F: China, Brazilië, Zambia, NEDERLAND
Groep G: Zweden, Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland

De wedstrijden van de Leeuwinnen op de Olympische Spelen kun je live kijken bij de NOS en op Eurosport. Zie ook: Olympische Spelen voetbal op tv.


Schema_Olympische_Spelen_Voetbal_Mannen.jpg

Schema_Olympische_Spelen_Voetbal_Vrouwen.jpg

Leeuwinnen_bij_de_NOS.jpg

FIFA_ranglijst_vrouwen.jpg