Maandag 19 november 2018

Richting WK Hockey India: Nederland schudt Ierland met 7-1 van zich af

Speelschema_WK_Hockey_India.jpg

Het Nederlands mannen hockeyteam wint op weg naar het WK 2018 in India met 7-1 van Ierland.

Ruimschoots winnen tegen Ierland: op weg naar het WK India was het voor Nederland met recht een uitzwaaiwedstrijd. Op Hurley in Amstelveen wonnen de Oranje hockeyheren de Rabo Super Serie-wedstrijd met 7-1.

Doelpunten met een lintje
Achtereenvolgens Mirco Pruyser, Jeroen Hertzberger (strafcorner), Seve van Ass, Mink van der Weerden (strafcorner), opnieuw Pruyser, opnieuw Van der Weerden en opnieuw Hertzberger drukten af. Bij een 2-0 voorsprong deed Shane O'Donoghue namens de Ieren nog iets terug. Voor Pruyser betekenden zijn treffers alweer zijn 250e en 251e in zijn professionele loopbaan. Naast de speler van Amsterdam had ook Rotterdam-speler Hertzberger met zijn doelpunten iets extra's te vieren: Hertzberger produceerde zijn 100e en 101e in dienst van Oranje.

Ook Ierland is erbij op het WK Hockey
Het was een uitslag in lijn met de recente twee uitslagen tegen hetzelfde Ierland, eveneens aankomend WK-ganger: tijdens het vierlandentoernooi van Valencia finishte Oranje ook al met 7-1, in de poule, gevolgd door een 5-2 zege in de halve finale.

Programma Oranje hockeyheren op WK
Nu ging het dus om een goed gevoel en een laatste test vóór het WK in India. In de Indiase stad Bhubaneswar speelt Nederland Hockey Heren op zaterdag 1 december de eerste wedstrijd: om 12.30 uur Nederlandse tijd tegen Maleisië. In Groep D volgen voor Oranje daarna ook nog wedstrijden tegen Duitsland en Pakistan. Zie ook het Programma WK Hockey India. Het wereldkampioenschap hockey begint al op woensdag 28 november, met onder andere de wedstrijd van België tegen Canada. De finale van het WK Hockey voor mannen is op zondag 16 december.

Hoe zit het WK Hockey in elkaar?
Nederland gaat naar het WK als huidig Europees kampioen. Huidig wereldkampioen is Australië. Aan het Hockey Men's World Cup 2018 doen voor het eerst zestien landen mee. In de poulefase zijn zij verdeeld over vier groepen van vier. De vier poulewinnaars gaan rechtstreeks door naar de kwartfinales. De nummers twee en drie van elke poule spelen cross-overs met als inzet de vier overgebleven toegangsbewijzen voor de kwartfinale. Naast Nederland doen deze landen aan het WK Hockey voor mannen mee: gastland India, Argentinië, Australië, België, Canada, China, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Pakistan, Spanje en Zuid-Afrika. Zie ook informatie over de opzet van het WK Hockey voor heren.

Opstelling Nederland: Billy Bakker, Seve van Ass, Glenn Schuurman, Sander de Wijn, Sander Baart, Robbert Kemperman, Mirco Pruyser, Bob de Voogd, Sam van der Ven (keeper), Thierry Brinkman ebn Mink van der Weerden.

Wissels Nederland: Jeroen Hertzberger, Lars Balk, Thijs van Dam, Jonas de Geus, Jorrit Croon, Valentin Verga en Primin Blaak (keeper).