Maandag 10 september 2018

WK Volleybal: kop eraf, woensdag Oranje mannen tegen Canada

Programma_WK_Volleybal.jpg

Het Oranje mannen volleybalteam gaat met winst tegen Argentinië op zak naar Bulgarije en Italië voor het WK Volleybal 2018. Nederland speelt eerst op woensdag 12 september tegen Canada. Foto: Italië wint zijn eerste duel op het WK met 3-0.

Het WK 2018 Volleybal is begonnen en het Nederlands heren volleybalteam gaat met een mooie winst op zak naar het Bulgaarse Ruse, voor Oranjes eerste WK-wedstrijd. Nederland speelt allereerst op woensdag 12 september vanaf 16.00 uur tegen Canada, met de Gelderland Cup alvast op zak.

Nederland met opsteker naar WK
De Gelderland Cup? Voor de duidelijkheid: die cup werd een prooi door (in Ede) Argentinië te verslaan over twee wedstrijden. De laatste oefeninterland van de Nederlandse volleybalmannen in aanloop naar het WK - dat inmiddels al begonnen is - ging op veel wilskracht gewonnen met een uitslag van 3-2. Het eerste duel ging met dezelfde cijfers naar de Argentijnen, maar de setstanden van de winstpartij van Oranje (25-22, 21-25, 18-25, 25-19, 15-8) waren beter dan die van de winstpartij van Argentinië. En dus is de cup alvast voor de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen.

WK Volleybal 2018 begonnen met wedstrijden thuislanden
In de Van der Knaaphal in Ede boog Nederland een set-achterstand om van 2-1 en dat maakte de zege des te knapper, tegen nota bene de nummer 7 van de wereldranglijst, die eveneens uitkomt op het WK. Argentinië zit in een groep met onder andere Italië. De Italiaanse co-host (Bulgarije is het andere gastland, waar Nederland in de groepsfase ook zijn wedstrijden speelt) heeft ondertussen in die Groep A alvast de eerste WK-punten op zak. De Italianen wonnen de eerste wedstrijd op het WK Volleybal 2018 tegen Japan met 3-0. Ook Bulgarije heeft al gespeeld én gewonnen: eveneens met 3-0, tegen Finland, in Poule D.

De kop is eraf dus; zie ook het programma WK Volleybal. Woensdag 12 september pas gaat de rest van het speelschema verder. Nederland, 25e op de wereldranglijst, speelt in Groep B na de aftrap tegen Canada ook tegen China, Brazilië, Frankrijk en Egypte. Eindigt Oranje bij de eerste vier van de groep (met daarin zes landen) dan gaat het naar de tweede ronde, samen met de andere vier beste landen van de groepen A, C en D. Lees via bovenstaande link meer over het FIVB Volleyball Men's World Championship 2018 van 9 t/m 30 september 2018 en over de toernooi-opzet met verder de derde ronde, halve finales en finale op zondag 30 september om 20.30 uur in Torino.