Vrijdag 7 september 2018

Wanneer speelt het Nederlands elftal in de Nations League?

Programma_Nederlands_elftal.jpg

Wanneer speelt Oranje in de Nations League? En hoe zit de UEFA Nations League in elkaar? De wedstrijden van het Nederlands elftal staan op Voetbalkalender.nl.

Aan de UEFA Nations League doen 55 landen mee. In Divisie A spelen de hoogst genoteerde landen op de UEFA-ranking, met onder meer Nederland. Alle groepswedstrijden van de Nations League worden verdeeld over zes speelrondes in september, oktober en november 2018; telkens drie keer twee interlands achtereen.

Verdeling van de divisies
In Divisie B respectievelijk Divisie C spelen de iets lager geklasseerde landen. In Divisie D spelen de 'slechtste' landen. Elk van deze vier divisies is verdeeld in vier groepen. Er zijn dus in totaal zestien groepen. Vanuit de divisies A, B en C degraderen de drie keer vier groepsnummers laatst naar een lagere divisie. Vanuit de Divisies B, C en D promoveren juist de drie keer vier groepswinnaars naar een divisie hoger.

Meer uitleg op Voetbalkalender.nl
Behalve een Europees kampioen en een wereldkampioen in de even jaren, is er met de komst van de UEFA Nations League voortaan ook een Nations League-winnaar in de oneven jaren. Bovendien is er via dit nieuwe Europese toernooi eveneens een toegangsbewijs voor de play-offs voor EK-kwalificatie te winnen. Als eerste gaat het om het Europese eindtoernooi EURO 2020. Hoe dit best ingewikkelde format van de Nations League precies in elkaar zit, wordt uitgelegd op de website Voetbalkalender.nl. Daar staat ook het actuele overzicht met de standen, wedstrijden en uitslagen van alle zestien groepen.