Maandag 4 juni 2018

WK Volleybal 2018 met Oranje mannen

Programma_Nederlands_volleybalteam.jpg

Het WK 2018 Volleybal: de Oranje mannen beginnen in de groepsfase tegen Canada, China, Brazilië, Frankrijk en Egypte. Zie ook het speelschema.

Net na de vakantie, in september 2018, is er het WK Volleybal voor de mannen, in Italië en Bulgarije. Oranje speelt eerst in het Bulgaarse Ruse de groepswedstrijden, tegen respectievelijk Canada, China, Brazilië, Frankrijk en Egypte. Nederland en deze landen spelen in Groep B.

Naast de landen uit poule B doen ook deze volleybal-landen mee aan het WK 2018: Argentinië, Australië, België, Bulgarije, Cuba, Dom. Republiek, Finland, Iran, Italië, Japan, Kameroen, Polen, Puerto Rico, Rusland, Servië, Slovenië, Tunesië en Verenigde Staten.

Het FIVB Volleyball Men's World Championship 2018, ofwel het WK Volleybal Heren, is, om precies te zijn, van zondag 9 tot en met zondag 30 september 2018. Behalve Ruse zijn ook Bari, Bologna, Florence, Milaan, Rome, Turijn, Sofia en Varna de speelsteden. Het is voor het eerst dat het WK Volleybal gehouden wordt in twee landen.

Op het komende WK Volleybal is Polen de titelverdediger. Polen won het WK 2014. Daarvóór was Brazilië driemaal op rij de wereldkampioen volleybal, en in de edities 1990, 1994 en 1998 presteerde Italië hetzelfde.

Er zijn in de eerste ronde in totaal vier poules van zes landen. Van deze 24 landenploegen gaan de beste vier van elke poule naar ronde twee. Deze zestien landen worden in Ronde 2 verdeeld in vier groepen van vier. De vier poulewinnaars evenals de twee beste nummers twee vervolgen het toernooi in de derde ronde. Deze zes landen worden in Ronde 3 verdeeld over twee poules van drie. Van beide poules gaan de nummers een en twee naar de halve finales van het WK Volleybal 2018. Uiteraard treffen beide winnaars van de halve finales elkaar in de Volleybal WK herenfinale. De verliezers spelen nog om brons.

Zie ook het programma WK Volleybal.