Zaterdag 15 september 2018

WK Volleybal: Nederland - Brazilië op zaterdag

Speelschema_WK_Volleybal_Japan.jpg

De eerste punten zijn binnen op het WK in Japan: de Nederlandse volleyballers wonnen overtuigend van China. Nu wacht Brazilië op zaterdag 15 september.

De Oranje volleyballers gaan op het WK tegen Brazilië de derde groepswedstrijd van het WK in met 3 punten op zak, en een vierde plek in Groep B. Die plek geeft - vooralsnog virtueel - recht op een vervolg in de tweede speelronde.

Oranje herpakt zich
Op het WK in Japan verloor de Nederlandse formatie van bondscoach Gido Vermeulen de eerste wedstrijd tegen Canada (3-0), waarna de ploeg zich herpakte tegen het zwakkere China. Die ontmoeting eindigde in setcijfers van 3-1, met setstanden van 21-25, 13-25, 25-23 en 13-25.

Winst was nodig in strijd richting tweede ronde WK
In Ruse, Bulgarije werd hiermee een belangrijke, waarschijnlijk ook noodzakelijke winst behaald om uiteindelijk te kunnen voldoen aan het streven te eindigen bij de eerste vier in de poule. Om zo dus een vervolg op het WK mogelijk te maken.

Dominant Oranje, gevolgd door gebrek aan scherpte
Het begin tegen China was nog niet overtuigend, met al gauw een 0-4 achterstand voor de kiezen. Oranje zette echter tijdig de knop om en pakte zodoende de eerste gewonnen set op dit WK. De buit van de tweede set volgde in rap tempo. Nederland domineerde en verhief het blokkeren tot kunst, in combinatie met services van hoge kwaliteit. Pas bij de 13-25 kwam het gallery play tot stilstand. Dat duurde helaas nóg een hele set, want de derde ging dankzij verloren scherpte van Oranje en pure wilskracht van de Chinezen uiteindelijk - zij het krap - naar China.

Nederlandse volleybalmannen winnen overtuigend in vier sets
Maar daarmee was het 'basta', vonden Vermeulen en de zijnen. Nederland heerste opnieuw en liep rap uit naar opnieuw een met 25-13 gewonnen set én daarmee de winst.

Zaterdag speelt Nederland tegen Brazilië, om 19.30 uur, wederom in Ruse (Bulgarije). Zie ook het Speelschema WK Volleybal. Na zaterdag ontmoet Oranje in elk geval nog Frankrijk en Egypte in Poule B, voordat hopelijk ook voor de Nederlandse mannen de tweede ronde begint.