Donderdag 13 september 2018

WK Volleybal: Oranje vrijdag tegen China voor winst

Speelschema_Wk_Volleybal_Heren_met_wedstrijden_Nederland.jpg

Na het verlies in de eerste wedstrijd van het WK Volleybal tegen Canada, speelt Nederland vrijdag weer, tegen China.

Het Nederlands Heren Volleybalteam moet na het 3-0 verlies in de eerste wedstrijd van het WK tegen Canada, de eerste punten zien te pakken tegen China. Oranje trok in speelland Bulgarije met 3-0 (setstanden 15-25, 23-25, 18-25) aan het kortste eind.

Spelverdeler Daan van Haarlem, diagonaal Nimir Abdelaziz, passer/lopers Thijs ter Horst en Gijs Jorna, middens Jasper Diefenbach en Michael Parkinson en libero Dirk Sparidans begonnen al matig in de eerste set. Een kortstondige achterstand van drie punten was nog de beste tussenstand. De tweede set echter liet duidelijk een mooiere partij zien. Oranje kwam zelfs op voorsprong (18-16) en de spanning was aanwezig, maar een mislukte service van Thijs ter Horst luidde alsnog een verloren tweede set in. Ook de derde set begon slecht voor het niet nauwkeurige Nederland tegen het sterk serverende Canada, dat op deze manier gecontroleerd de volle buit - drie punten - kon bijschrijven in WK Groep B.

Vrijdag speelt Nederland tegen China, om 16.00 uur, opnieuw in het Bulgaarse Ruse. Zie ook het WK-speelschema met alle wedstrijden inclusief de komende poulewedstrijden van de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen in Poule B tegen verder nog Brazilië, Frankrijk en Egypte.